Ferie og lejligheder

Vil du opleve et af danskernes favoritsteder?

Gardasøen er en stor gletsjersø i Norditalien. Det er den største sø i Italien og den fjerdestørste i Europa. Søen har et overfladeareal på 370 km² og en maksimal dybde på 457 m. Den tilføres vand fra Sarca-floden, som løber ud af Adamello-Presanella-bjergkæden, og fra Brenta-floden, som løber ud af Dolomit-bjergene. Søen er delt mellem provinserne Trentino-Alto Adige/Südtirol og Veneto.

Gardasøen har været et populært turistmål i over to hundrede år. I oldtiden brugte venetierne søen som kilde til salt. Romerne byggede en række villaer omkring søen, og byen Garda blev et populært feriested for velhavende venetianere. Digteren Catullus skrev om sit besøg ved Gardasøen i det første århundrede f.Kr.

I det 19. århundrede steg turismen til Gardasøen, hvilket blev hjulpet på vej af åbningen af jernbanelinjen fra Venedig til Verona i 1859. I 1873 lejede Lord Byron Villa d’Este ved Gardasøen i seks måneder. Blandt andre berømte besøgende ved Gardasøen kan nævnes Goethe, Stendhal, Twain, Shelley og Mussolini.

Vis mere
Back to top button
Close