Boligindretning

Køjesenge kan komme i mange lag

Hvad forestiller du dig, når du skal tænke på Køjesenge?
De mest klassiske eksempler er sådan noget, hvor man har en underkøje, og så er der en køje over denne, og så kan man vælge, om man vil sove øverst eller nederst.
Det er en meget praktisk ting, når man har små børn, så man kan have dem i samme værelse, og man kan udnytte værelsets plads, ved at man har sådan en køjeseng, da man så udnytter højden og ikke bredden konstant i værelset.
Dog kan sådan en køjeseng jo også sagtens være sådan en, som der ikke har en køje forneden, men hvor man kan sætte et skrivebord op, en masse kasser med legetøj eller andet, så man igen udnytter højden, men hvor der kun er tale om, at der er en enkelt person, der skal sove i denne seng.
Som du nok kan se, så er det her nogle senge, som der hovedsageligt henvender sig til unge mennesker, for det er ikke så godt for svagelige og ældre at skulle kravle op i en køjeseng øverst – og hvorfor så have en køjeseng overhovedet, hvis man ikke udnytter den ordentligt?

Der er også andre steder med køjesenge

Men man møder også køjesenge mange andre steder, hvor man kan have flere udgaver af denne med to senge i samme lokale, men man kan også have dem, så de er dobbeltsenge øverst og nederst, så man kan sove som par sammen.
Sådan noget vil man kunne opleve på det hostel.
Hvis man er på en efterskole eller i hæren, så vil man møde nogle køjesenge, hvor man virkelig udnytter pladsen, så man kan have mange køjer i den sammen køjeseng, hvor det virkelig er sparsomt med pladsen, for man udnytter virkelig hele lokalet, så man kan få proppet så mange mennesker ind på det lille område, som det er muligt.
Det kan give lidt en fornemmelse af klaustrofobi, og der er heller ikke meget privatliv i sådan en sammenhæng, men det må man leve med, mens det står på.

Vis mere
Back to top button
Close