Ukategoriseret

Jul i Danmark

Julen er en tid for familie, venner og traditioner. Og selv om julen måske ser lidt anderledes ud i år på grund af pandemien, betyder det ikke, at du ikke stadig kan nyde alle dine foretrukne festlige aktiviteter. Hvis du leder efter lidt juleinspiration, hvorfor så ikke tage et eksempel fra vores danske naboer? Her er en oversigt over, hvordan de fejrer den dejligste tid på året.

Julen i Danmark starter tidligt
Julen i Danmark starter officielt den 1. december med tændingen af det første adventslys. Men danskerne lader det ikke bare blive ved det – de kan også godt lide at pynte deres hjem med alt fra kranse og lys til peberkagehuse og lys. Så hvis du kører rundt i Danmark i december, er der gode chancer for at se mere end din andel af blinkende lys.

Og når vi nu taler om lys, er en af de mest populære juletraditioner i Danmark at gå en tur i Tivoli Gardens – en forlystelsespark i København, der er pyntet med mere end 3 millioner lys i julen. Hvis du ikke kan komme til Tivoli i år, skal du ikke være bekymret – du kan stadig nyde den festlige atmosfære hjemmefra ved at tjekke livestreamet på Tivolis hjemmeside.

Danskerne fejrer julemanden juleaften
I Danmark (og i store dele af Skandinavien) er julemanden kendt som Julemanden, eller “The Christmas Man” I modsætning til sin amerikanske modpart, som leverer gaver juleaften, kommer Julemanden til byen den 24. december – og det er derfor, at danske børn stiller deres sko frem den 23. december i stedet for den 24. december. Så vidt vi kan se, må Julemanden være ret hurtig, for han leverer alle sine gaver på kun én aften!

En traditionel dansk julemiddag
En traditionel dansk julemiddag består normalt af stegt flæsk, rødkål, kartofler og sovs. Lyder det lækkert? Det kan du tro! Og hvis du føler dig ekstra doven i denne juletid, kan du altid bestille en færdiglavet dansk julemiddag online. Bare varm og spis!

Uanset hvordan du vælger at fejre julen, håber vi, at den bliver fuld af kærlighed, latter og god mad (Det er “skål” på dansk.)

Vis mere
Back to top button
Close