Industri og Erhverv

Få overskud når vinden blæser

Man kan kalde PolyTech for vindmølleindustriens kæreste. I så fald vil det være den kæreste, man vil kalde et perfekt match, og forholdet vil være godt, stabilt og udviklende resten af livet. Uden vindmølleindustrien var PolyTech intet, og uden PolyTech ville vindmølleindustrien ikke være så stærk. poly-tech.dk er en teknologisk partner, der har fordybet sig i polyurethanes muligheder og umuligheder, og herved fundet frem til måder at styrke vindmøllerne på. Lyn, vind og saltvand er ikke længere den store fjende, som den har været.

Med Lightning Strike Protection har PolyTech fundet en måde at beskytte vindmøllerne mod lynets ødelæggelse. Lyn elsker vindmøllerne, som står med deres højde og brede rotorblade, sårbart for mange lynnedslag. Nedslagene kan føre til ødelæggelse og brand. F.eks. kan lejer, gearkasse, styringselektronik og rotorbladene blive ødelagt. Det kan godt føre til store økonomiske tab, når dele må skiftes ud. Det er ikke kun reservedelens udgifter, der koster i forbindelse med lynnedslag. Den tid, hvor vindmøllen ikke kan køre, koster også på resultatlinjen. Det er derfor yderst vigtigt at have en god beskyttelse mod lynnedslag.

I det hele taget er det vigtigt at sørge for beskyttelse af vindmøller. PolyTech er en vigtig partner på det felt, og udover Lightning Strike Protection, så arbejder PolyTech også med Leading Edge Protech, Blade Add-onns og Turbine Internals.
Blade Add-ons sørger for, at rotorbladene kan præstere optimalt, når de skærer sig gennem vinden. Alle PolyTechs teknologier er lavet med det formål at optimere udbyttet af vindmøllerne.

PolyTech arbejder tæt sammen med vindmøllekoncernerne om at finde de bedst mulige løsninger på vindmøllernes udfordringer. Det handler om at have så få nede-dage som overhovedet muligt, og dermed få en mere positiv bundlinje.

Vis mere
Back to top button
Close