Uddannelse og Ledelse

Efterskole i det sønderjyske

Grænseløs forandring

Tæt på den tyske grænse ligger der en gammel interneringslejr fra anden verdenskrig med navnet Frøslevlejren Området blev i sin tid bygget til at huse de mange tusinde af danskere, der var tilfangetaget under besættelsen. Netop det, at Danmark selv tog initiativ til at bygge denne interneringslejr skulle hindre deportation til de frygtede udryddelseslejre syd for grænsen. Efter krigen fik lejren en anden rolle. I en tid husede bygningerne nazister og landsforrædere, og i dag huser de fleste af de gamle barakker en efterskole, mens en mindre del huser et museum om tiden som interneringslejr. Frøslevlejerens Efterskole, der til dagligt har hjemme i de gamle barakker, er gennem tiden blevet smukt vedligeholdt, og der er ikke længere spor efter de hengangne mørke tider.

 

Frøslevlejerens Efterskole

Efterskolen ligger kun fire kilometer fra den tyske grænse, og det er derfor oplagt for tysk-slesvigske forældre at sende deres børn på denne efterskole i Danmark. Boligerne er selve barakkerne, der i dag fungerer som boliger og som moderne undervisningslokaler. Rundt om efterskolen ligger Frøslev Plantage og fungerer som frirum for alle efterskolens elever og lærer.

En oplevelse for livet

At sende sit barn på efterskole er en stor beslutning, men når den først er taget, så bliver det et indholdsrigt år. Der er masser af oplevelser på efterskole. På Frøslevlejerens Efterskole kan eleverne vælge mellem linjerne: Dans, film, musik, e-gaming, lyd og lys, teater samt e-lyd. Klik her for at læse mere om Frøslevlejerens efterskoles program: Oplevelser på efterskole. Hvert år står eleverne for at opsætte en musical, som familie og resten af skolen kan se.

Der er ingen tvivl om, at et efterskoleophold er en stor oplevelse, der fungerer som en dannelsesrejse. Desværre er der en landsdækkende undersøgelse, der viser, at hver tiende efterskoleelev dropper ud i løbet af året. Det er derfor vigtigt at komme ud at se flere efterskoler, inden det store valg skal træffes. Hver efterskole fungerer på sin måde og er bygget op på forskellige grundlag. Det er også forskelligt, hvor mange der sover på samme værelse. Så man skal være skarp i spyttet på, hvad man er til.

 

 

Vis mere
Back to top button
Close