Ukategoriseret

Behandling af infertilitet hos kvinder

Infertilitet er en medicinsk tilstand, som forhindrer par i at blive gravide efter et års ubeskyttet sex. Selv om det kan være frustrerende og følelsesmæssigt belastende, er der behandlinger til rådighed, som kan hjælpe mange par med at blive gravide. In vitro-befrugtning (IVF) er en af de mest almindelige og effektive behandlinger for infertilitet. IVF indebærer, at man udtager æg fra æggestokkene og befrugter dem med sædceller i et laboratorium. Embryoet bliver derefter implanteret i livmoderen, hvor det kan fortsætte med at vokse og udvikle sig. Par, der gennemgår IVF, har en større chance for at blive gravide end dem, der ikke gør det, hvilket gør det til en fremragende mulighed for mange par, der kæmper med infertilitet.

***

Hvad er fertilitet?
Fertilitet er evnen til at blive gravid og bære en graviditet til termin. Det er et mål for reproduktiv sundhed og påvirkes af mange faktorer, herunder alder, livsstil og generelt helbred.

For kvinder begynder fertiliteten at falde i begyndelsen af 30’erne. I en alder af 45 år er de fleste kvinder ikke længere i stand til at blive gravide på naturlig vis. Mænd kan forblive frugtbare langt op i 50’erne og længere.

Der er mange ting, du kan gøre for at forbedre din frugtbarhed, uanset om du forsøger at blive gravid på egen hånd eller ved hjælp af assisteret reproduktionsteknologi (ART)

Hvis du har problemer med at blive gravid, skal du tale med din læge om måder at øge din frugtbarhed på. Der findes også mange støttegrupper og online ressourcer til rådighed til at hjælpe dig gennem processen. Se mere her: endometriose og fertilitet.


Hvordan kan du behandle fertilitet?
Der er en række forskellige måder at behandle fertilitet på, afhængigt af den underliggende årsag. Hvis du har et problem med din ægløsning, kan din læge ordinere medicin for at hjælpe dig med at få ægløsning. Hvis du har en blokering i dine æggeledere, kan det være nødvendigt med en operation for at fjerne blokeringen. Hvis du har endometriose, kan din læge anbefale operation eller medicin for at lindre dine symptomer. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med fertilitetsbehandlinger som f.eks. in vitro-befrugtning (IVF).

Vis mere
Back to top button
Close